گرانول باشگاهی چیست و چه کاربردهای دارد
تعریف کفپوش گرانولی
سال هاست که تبدیل ضایعات تایر و خرده لاستیک های بازیافتی به صفحات با ضخامت 10-15 سانتی متری جای خود را به موکت و فوم های باشگاهی داده است. کارخانجات تولید این محصول، لاستیک های خراب را جمع آوری کرده، قطعات و مفتول های داخل تایر را جدا و خود لاستیک را به صورت گرانول های یک دست خرد و جداسازی می کنند. این مواد با رنگ مخصوص و نوعی چسب آغشته شده و هم زده می شود. این ملغمه را درون قالب ریخته و در پرس حرارتی به مدت 5 الی 10 دقیقه قرار می دهند. محصول نهایی یک تکه کفپوش لاستیکی است که اصطلاحا به آن کفپوش گرانولی گفته می شود.
معرفی گرانول باشگاهی
گرانول باشگاهی یا همان کفپوش باشگاهی محصولی از خانواده کفپوش های گرانولی است که با توجه به شرایط باشگاه های ورزشی تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. سابقا کف مکان های ورزشی را با موکت یا فوم پوشش می دادند، اما ضخامت کم، نظافت سخت، عمر کوتاه و … سبب شده است از گرانول های لاستیکی استفاده شود. این کفپوش ها به راحتی نصب شده و مطابق سلیقه مشتری در طرح و رنگ بندی های گوناگون قابل اجرا است. به راحتی تمام مساحت باشگاه را پوشش داده و دور تمامی تجهیزات ورزشی را بدون هیچ فاصله ای محصور می کند.
گرانول باشگاهی ایمنی به مراتب بالاتری به ورزشکاران می دهد و سبب می شود خسارت های ناشی از زمین خوردگی، افتادن وسایل سنگین، لیز خوردگی را به حداقل ممکن برساند. به دلیل خاصیت ارتجاعی جست و خیز کردن روی آن لذت بخش است و چالاکی ورزشکار را بیشتر می کند. ضخامت اجرای این محصول قابل تغییر است و برای افزایش کارایی و ضریب ایمنی می توان آن را بیشتر کرد.
نوشتار مرتبط: چگونگی تمیز کردن کفپوش گرانولی
ویژگی های گرانول باشگاهی استاندارد
دانسیته
دانسیته یا چگالی کفپوش از موارد مهم و کلیدی این محصول محسوب می شود که در کارایی و عمر آن نقش به سزایی دارد. به صورت کلی فشردگی دانه های گرانولی سبب بهتر شدن کیفیت محصول می شود. در صورت کم بودن تراکم گرانول با پدیده ریزش روبرو می شویم. فشارهای مکرر سبب می شود برخی نقاط کفپوش دچار فرو رفتگی شود.
وزن
وزن نیز یکی دیگر از شاخصه های کفپوش باشگاهی استاندارد است. سبک بودن تکه های کفپوش سبب تکان خوردن مداوم آن می شود. البته می توان با چسب قطعات را مهار نمود اما وزین بودن از مولفه های مهم کفپوش در باشگاه است تا از سر خوردگی و جابجا شدن آن در اثر رفت و آمد و تکان خوردن تجهیزات ورزشی جلوگیری شود.
رنگ پس ندادن
به دلیل تماس مداوم بدن و لباس ورزشکاران با سطح کفپوش می بایست رنگ به کار رفته با فرمولاسیون ویژه ای تهیه شده باشد تا از رنگ پس دادگی جلوگیری شود. برخی کارگاه های تولیدی متفرقه این محصول، بعد از تولید اقدام به تغییر رنگ آن با اسپری و قلمو می کنندکه اقدام غیر حرفه ای برای محصول دست اول محسوب می شود. در یک کفی استاندارد، دانه های گرانول کاملا با رنگ در آمیخته و در زیر فشار پرس حرارتی پخته می شود.
نوشتار مرتبط: ویژگی های کفپوش گرانول باشگاهی
بوی غیر طبیعی
بوی نامطبوع از نشانه های کفپوش بی کیفیت است. استفاده از لاستیک های نامرغوب، عدم رعایت درست پروسه تولید، به کاربردن مواد رنگی درجه دو و سه، استفاده از چسب های بی نشان و … مواردی هستند که سبب می شود محصول نهایی دارای بوی نامطبوعی باشد. با توجه به سربسته بودن سال های ورزشی وجود چنین رایحه ای ورزشکار را دچار مشکلات زیاد می کند.