پنج ویژگی کلیدی کفپوش باشگاهی (گرانول باشگاهی)
جسم و روان ارتباط عمیقی با یکدیگر دارند و اختلال سلامت در هر یک از این دو، می تواند سلامت دیگری را به خطر بیاندازد. ورزش کردن ضمن تامین هماهنگی روح و جسم، نقش مهمی در زندگی ایفا می کند و به عنوان منبعی برای سرگرمی، آمادگی جسمانی و رشد شخصی عمل می کند. البته ایمنی در محلی که ورزش می کنیم اهمیت زیادی دارد. در این میان اهمیت کفپوش باشگاهی به عنوان تکیه گاه و محلی که مدام با آن برخورد داریم بیشتر هویدا می شود.
کفپوش باشگاهی چیست
کف سال های ورزشی می بایست از نظر راحتی (سفتی/ارتجاعی) در محدوده استاندارد باشد تا حداقل صدمات را به ورزشگاه منتقل کند. به همین منظور کف آن را کفپوش می کنند. یکی از متریال هایی که امروزه استفاده از آن توصیه شده است کفپوش یا گرانول باشگاهی است. این محصول از خانواده کفپوش گرانولی بوده که با ضخامت و طرح های محتلف عرضه می شود.
تایل های این محصول یا به صورت مربع است که در کنار یگدیگر چیدمان می شود و یا به صورت پازل در یکدیگر نصب می شود. بر خلاف فوم های EVA قطعات گرانولی به دلیل وزن بالا معمولا بی نیاز از چسب کاری هستند و به راحتی برش خورده و قابل نصب می باشند.
نوشتار مرتبط: معرفی انواع کفپوش گرانولی باشگاهی
ویژگی کفپوش باشگاهی
1) نداشتن بوی بد
ساختار اصلی تشکیل کفپوش های گرانولی از لاستیک های بازیافتی، انواع چسب و رنگ و صمغ است. این مواد به خودی خود دارای بوی نا مطبوع هستند. در صورت عدم استفاده از متریال با کیفیت، نسبت های نادرست و شیوه عمل آوری و پخت نا صحیح، حتما محصولی با بودی نامطبوع تولید می شود. این کفپوش ها اصلا برای فضای بسته نظیر باشگاه های رزمی و بدن سازی مناسب نیستند.
2) ضخامت استاندارد
داشتن ضخامت ایده آل در کفپوش های با ضخامت بیشتر، ایمنی بهتری ایجاد می کند، چرا که خاصیت ارتجاعی بیشتری دارد و ورزشکار در صورت برخورد با کف سالن آسیب کمتری می بیند. گرچه هرچه کفپوش گلفت تر باشد هزینه سفارش آن بیشتر می شود، اما حس راحتی آن قابل مقایسه با ضخامت های پایین تر نیست.
3) پس ندادن رنگ
طبیعتا برای طراحی و ایجاد هارمونی کف با سالن باشگاه، این کفپوش ها در رنگ های مختلفی عرضه می شود. در صورت استفاده از کفپوش با رنگ غیر اصل و شیوه ترکیب رنگ نادرست در فرآیند تولید، به مرور بخشی از رنگ جدا شده و به لباس ورزشکار و … منتقل می شود. تثبیت رنگ یکی از ویژگی های کفپوش باشگاهی است.
نوشتار مرتبط: اهمیت کفپوش زمین بازی کودکان
4) فشردگی مناسب
دانسیته و یا فشردگی گرانول های لاستیکی در تولید این محصول اهمیت بسیاری دارد. نخست در وزن محصول است که به تثبیت آن و عدم سرخوردگی تایل های لاستیکی کمک به سزایی می کند. دوم اینکه با ضربات متعددی که ورزشکار به کفپوش وارد می کند آن را دچار تغییر نمی کند. در درجه سوم نیز قرار گیری تجهیزات سنگین نظیر دستگاه های بدن سازی سبب نمی شوند بعد از مدتی بخشی از آن دفورمه و دچار فرو رفتگی شود.
5) یک دستی سطح
طبیعتا ورزش در یک سطح یکنواخت و صاف از سطحی شیب دار و نا تراز بهتر است! قالب گیری غیر اصولی و عدم دانسیته مناسب در محصول سبب می شود بعد از نصب، سطحی شیب دار و ناتراز داشته باشیم. وجود قالب با دقت بالا و پرس صحیح از موارد مهم تولید کفپوش گرانولی استاندارد هستند.